...
...
...

Infaq Untuk Pembinaan Masjid

RM 94 of RM 400,000
Open Campaign
8+
Total Backers
RM 94
Total Collected
Admin

Assalamualaikum wbt

Masjid Ligarda, Pozorubioa adalah sebuah Masjid yang terletak di Philippines. Masjid ini hanya siap separuh dari keseluruhan bangunan yang telah mula dibina sedikit demi sedikit secara bergotong royang oleh penduduk setempat sejak dahulu lagi.

Perancangan kami adalah untuk membina sebuah Masjid yang Kekal dan mampu menampung seramai yang boleh bagi Umat Islam solat berjemaah. Masjid ini juga perlu disiapkan segera untuk memenuhi keperluan masyarakat setempat pada masa hadapan.

Walaupun masjid ini tidak siap sepenuhnya, tetapi sehingga kini masjid ini aktif dalam pengimarahan aktiviti-aktivit kerohanian dan kemasyarakatan seperti solat berjemaah, kuliah-kuliah pengajian, sambutan hari raya aidilfitri, dan juga sambutan hari raya qurban yang dilakukan dimasjid ini pada setiap tahun.

Usaha seterusnya adalah untuk mendapatkan dana bernilai RM400,000 bagi menyiapkan Masjid Ligarda, Pozorubioa ini. kutipan stakat ini adalah sebanyak RM2000.

Antara aktiviti yang kami akan lakukan jika masjid ini siap sepenuhnya adalah seperti berikut:


1. Solat Jemaah 5 waktu & Solat Jumaat 

2. Majlis Hari Raya Qurban (Qurban/Aqiqah)

3. Majlis Ilmu/Ceramah Agama

4. Kelas Mengaji/Kelas Agama


Justeru pihak masjid mengalu-alukan mana-mana pihak yang berkempentingan untuk menyalurkan sumbangan dalam jumlah yang besar kepada kami.

Mari sama-sama kita membantu saudara kita di Philippines agar dapat mengumpul dana secepat mungkin dan seterusnya dapat menyiapkan projek masjid ini dengan segera. InshaAllah.

Semoga Allah S.W.T membina mahligai di syurga buat semua penyumbang aamiin.

Barakaallahhufikum.

2 days ago
RM 10
Anonymous
3 days ago
RM 2
Anonymous
6 days ago
RM 5
User - NA
6 days ago
RM 10
Anonymous
1 week ago
RM 10
User - Mohd Rizuwan Bin Mohammad