...

INFAQ IFTAR DI MEKAH, SYRIA, PALESTIN

RM 37,244 of RM 50,000
Open Campaign
4326+
Total Backers
RM 37,244
Total Collected
Aisyah Hijanah

Inilah janji pahala yang Nabi S.a.w sebutkan,

مَنْ فَطَّرَ صَائِمًا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِهِ غَيْرَ أَنَّهُ لاَ يَنْقُصُ مِنْ أَجْرِ الصَّائِمِ شَيْئًا

Siapa memberi makan orang yang berpuasa, maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa tersebut, tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa itu sedikit pun juga.” (Riwayat At-Tarmizi)

Subhanallah begitu mudah kita mendapat pahala kan? Apatah lagi dibulan Ramadhan yang barakah penuh dengan ganjaran-ganjaran yang terhidang. Pastinya setiap sedekah kita itu dilipat gandakan pahalanya. Bukan kah itu janji Allah? Oh terlupa! Sedekah ini juga dilaksanakan di Mekah/Madinah! MasyaAllah besar sungguh fadilatnya.

Oleh itu, Ayuh bersama berkongsi rezeki juadah berbuka puasa untuk mereka disana. Sedekah beberapa yang kita mampu asalkan ikhlas kerana Allah. Duit yang ada dalam akaun kita belum tentu milik kita. InsyaAllah Alif akan uruskan disana dan kongsikan video sebagai bukti.

Kempen Sedekah Iftar di Mekah & Madinah ini bermula hari ini sehingga kempen ini berjaya mencapai kutipan yang ditetapkan iaitu RM100,000. Setiap pek Rm30 sahaja untuk set besar untuk 2/3 orang makan.  namun boleh sedekah berapa sahaja yang mampu. RM1, RM2, Asalkan kita bersedekah. InsyaAllah Moga Allah SWT ganjarkan pahala buat kita semua.

Nabi Muhammad SAW Bersabda,“𝐁𝐚𝐫𝐚𝐧𝐠 𝐬𝐢𝐚𝐩𝐚 𝐲𝐚𝐧𝐠 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐚𝐤𝐚𝐧 𝐤𝐞𝐩𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐞𝐨𝐫𝐚𝐧𝐠 𝐦𝐮𝐤𝐦𝐢𝐧, 𝐬𝐞𝐡𝐢𝐧𝐠𝐠𝐚 𝐝𝐚𝐩𝐚𝐭 𝐦𝐞𝐧𝐠𝐞𝐧𝐲𝐚𝐧𝐠𝐤𝐚𝐧𝐧𝐲𝐚 𝐝𝐚𝐫𝐢 𝐤𝐞𝐥𝐚𝐩𝐚𝐫𝐚𝐧, 𝐦𝐚𝐤𝐚 𝐀𝐥𝐥𝐚𝐡 𝐚𝐤𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐦𝐚𝐬𝐮𝐤𝐤𝐚𝐧𝐧𝐲𝐚 𝐤𝐞 𝐝𝐚𝐥𝐚𝐦 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐡 𝐬𝐚𝐭𝐮 𝐩𝐢𝐧𝐭𝐮 𝐬𝐲𝐮𝐫𝐠𝐚 𝐲𝐚𝐧𝐠 𝐭𝐢𝐝𝐚𝐤 𝐝𝐢𝐦𝐚𝐬𝐮𝐤𝐢 𝐨𝐥𝐞𝐡 𝐨𝐫𝐚𝐧𝐠 𝐥𝐚𝐢𝐧 𝐤𝐞𝐜𝐮𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐥𝐞𝐡 𝐨𝐫𝐚𝐧𝐠-𝐨𝐫𝐚𝐧𝐠 𝐬𝐞𝐩𝐞𝐫𝐭𝐢𝐧𝐲𝐚.” (HR. Thabrani)

Tunggu apa lagi? Jom bersedekah di Bulan Ramadhan.

4 days ago
RM 3
User - Sharifah
4 days ago
RM 10
Anonymous
4 days ago
RM 10
User - HALIMATUS SAKDIAH BINTI ANUAR
4 days ago
RM 6
Anonymous
4 days ago
RM 30
Anonymous