...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

DONATE 4 PALESTINE

RM 76,665 of RM 300,000
13 Days
2019+
Total Backers
RM 76,665
Total Collected
Admin

KEMPEN DONATE 4 PALESTIN

Saat ini bumi Palestin dipenuhi darah umat islam semata-mata kerana ingin mempertahankan Masjid Al-Aqsa dari diserang dan diambil oleh tentera zalim Zionis. Mereka rela diserang berkali-kali, ditindas, dan juga ada yang telah syahid dalam memperjuangkan hak mereka.

Sejak semalam adalah hari yang ke 164 serangan keatas Palestine telah berlaku. Antaranya 31,645 telah Syuhada dan 73,676 mangsa yang cedera sejak 7 Oktober lalu.

Oleh itu, kami menyeru agar ramai pihak membuka mata dan cakna tentang isu semasa kini agar mereka lebih peka dan faham dengan situasi yang sedang dilalui saudara seislam kita disana.

Kami mensasarkan dana sebanyak RM300,000 akan disalurkan terus kepada Rakyat Palestin yang akan digunakan untuk kos perubatan, kemanusiaan, kecemasan dan keperluan mendesak yang lain.

Kami memberi jaminan sumbangan yang dikutip 100% akan disalur terus ke Palestin tanpa apa-apa cas perkhidmatan

Ayuh sama-sama kita bantu mereka dengan menghantar sumbangan dan menginfaqkan harta kita ke jalan Allah Subhanahu Wa Ta'ala sebagai tanda sokongan kita kepada mereka. Doa juga adalah senjata bagi umat Islam, maka kita jangan berhenti berdoa untuk saudara kita disana agar mereka terus kuat dan sentiasa dilindungi Allah Subhanahu Wa Ta'ala.

Setiap wang ringgit yang telah di sumbangankan itu mungkin kecil pada kita, tetapi ia amat besar pada mereka yang memerlukan. Mungkin juga ia boleh menjadi asbab untuk kita mudah masuk ke Syurga In Sya Allah.

Allah Subhanahu Wa Ta'ala berfirman yang bermaksud :

“Katakanlah! Sesungguhnya, Tuhanku melapangkan rezeki dan menyekatnya kepada siapa yang Dia kehendaki di antara hamba-Nya; Dan apa sahaja yang kamu berikan, Allah akan menggantinya dan Dialah Pemberi Rezeki yang terbaik.” (Surah Saba’, ayat 34)

Semoga dengan bantuan anda dapat memberi sinar harapan buat saudara kita disana. Semoga setiap sen yang dikeluarkan untuk meringankan beban mereka, Allah Subhanahu Wa Ta'ala memudahkan urusan seharian anda semua. Aamiin.

2 days ago
RM 10
Anonymous
3 days ago
RM 10
Anonymous
5 days ago
RM 50
Anonymous
5 days ago
RM 2
Anonymous
5 days ago
RM 2
Anonymous